Monday, 24 August 2015

Miso halal - taste test

Now is the taste test.  

Using the chickpea miso, aku buat simple miso soup menggunakan katsuobushi, konbu, wakame dan green onion. Tofu takde.. tambah jagung manis sbb ada kt freezer.

The taste?  EXACTLY like miso soup lah. Alhamdulillah.. syukur! 

Ok, rasa dia dah pass.. so mmg betul lah resepi. Next is to confirm samada miso buatanku ini selamat di makan. So far dah 4 jam makan.. okeh je. Alhamdulillah.

Insyaallah, I will test soya miso pulak - actually tadi nak test soya miso. Tapi excited sangat.. dok ceduk dalam jar tak baca label. Sekali bila dah scooped out, rupanya aku dah cedok chickpea miso hihihi...

Anyways...

Chickpea miso soup
Chickpea miso soup

2 comments:

  1. Syoknya home-made miso.
    Rasa teruja juga nak buat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. mmg seronok. You should. Semua ingredients dah available. Tapi kalau nak beli koji-kome dia dari jepun pon boleh, mungkin lagi authentic (just in case ragi tapai yang kita guna ni adalah kulat yg berbeza jenis). And I also recommend using organic soy and chickpea.. lagi selamat kan. hehe..

      Delete